Blog

Featured Posts

Energy chakras

Energy

BLOG 2023-05-10

 

Den här fliken är ny på min nya hemsida. Min hemsideskapandevän Robert har hjälpt mig att skapa en nyare, fräschare version än den gamla, hemsnickrade hemsidan.

Jag tycker om att skriva och jag formligen älskar att informera skriftligen. Förmodligen eftersom jag älskar att läsa.

Men min tanke här är att dela med mig av mina tankar, mina produkter och även mina behandlingar.

Under årens lopp har jag ”tänkt” skriva inlägg men det har inte blivit av. Idéerna har avlöst varandra. Jag har tänkt skriva både om det ena och det andra, men nu när bloggen ligger, gapande med sin avsaknad av posts– så står det still i huvudet. Det enda jag kan komma på är Gynostemma teet. Eftersom det inte längre får plats på hemsidan. Men det får bli i ett annat blogginlägg.

 

Det jag lagt till på denna nya hemsideversion, Hemsida 2.0, är energi-biten. Jag har under några år "påtat" inom Energimedicin. Men jag har inte velat skriva ner det, av flera anledningar egentligen. Dels finns det så många duktiga terapeuter som sysslar med detta att jag nog skulle få mindervärdeskomplex av att sätta på pränt att jag också sysslar med energibehandlingar. Dels tänkte jag nog också att det skulle skrämma bort en viss typ av kunder.

 

När jag läste till Kinesiologi på Svenska Kinesiologiskolan uttalade jag faktiskt, på allvar, följande mening:

-Jag tror inte på energier och sånt där. Jag ska blisportkinesiolog.

Hahaha! Sedan dess har jag blivit motbevisad. Gång på gång på gång. Någon sportkinesiolog blev jag inte, utan istället en kinesiolog som jobbar massor med både energier, meridianer, akupunkter-punkter och chakran.

Nu har jag alltså tagit mod till mig och säger det högt:

En stor del av behandlingen jag gör jobbar jag på energiplan. Bara för att man inte kan se något, innebär det inte att det inte finns. Energihealing är en av de äldsta läkekonster vi känner till idag, skriver Bradley Nelson.

Och tänk efter, om akupunktur inte hade funkat hade den behandlingsmetoden inte hängt med i typ … 5 000 år. Även om vi anser oss stabila och kroppen känns solid så består vi av dynamisk energi i konstant vibration.

Och hela vårt universum består av subatomärapartiklar, eller små enheter av vibrerande energi, eller kvanta. Och Albert Einstein (och hans fru enligt källor) studerade kvantfysik och etablerade klassikern E=MC².

Vi är energi , helt enkelt, vilket gör mitt uttalande rätt dumt.

Men här är jag nu, fascinerad av vilka resultat man kan åstadkomma med energibehandlingar. Dessutom utbildar jag mig till Qi Gong-instruktör. Och vad är är Qi – jo livsenergi. Gong betyder skicklighet. Mer om det senare...

Qi Gong förresten, blir nog nästa nyhet på hemsidan även om det kanske dröjer lite. 

/Hanna

 

 

No items found.

Most Recent

No items found.