Käkleds-behandling

Överbelastning av käkmusklerna är inte ovanligt. Musklerna tröttas fort ut och vanliga konsekvenser blir ont i käken och huvudet. Smärta som är relaterad till käkleden som kallas TMJ (Temporal Mandibular Joint) kan vara en av de mest jobbiga att leva med. Anledningarna kan vara många, fysiska såväl som psykiska. STRESS är ofta en bov i dramat. Käkleden är nämligen en av de hårdast arbetande lederna i kroppen och är lite av ett gångjärn mellan käke och skallen. Den används när man tuggar, talar, gäspar. Många lider av problem i just denna led och anledningarna kan variera. Det kan bero på skada, såsom en smäll eller en bilolycka. Artros, stress eller att gnissla tänder är vanliga orsaker.

Kökledsbehandling

när Käkledsbehandling?

  • Spänningshuvudvärk

  • Knäppningar i käken

  • Smärta i käken

  • Värk i nacken

  • Svårt att öppna munnen

  • Tinnitus

  • Biter / gnisslar tänder

Jag erbjuder två olika
käkledsbehandlingar

Den första behandlingen är en Cranosakral käkbehandling. Craniosacralterapi är en mjuk och icke-invasiv teknik som lämpar sig väl eftersom det ger möjlighet att komma åt muskler i området. Behandling sker både i munnen och utanför. Både leder, muskler i käke och vissa käkben i ansiktet behandlas. Flexibilitet i käke och rörlighet brukar vara ett direkt resultat av behandling. Dessutom reduceras stressen vid en CST behandling, vilket är bra då många käkproblem är stressrelaterade.

Den andra är en kinesiologisk behandling där jag går igenom käkmuskulaturen. Genom olika tekniker behandlas musklerna både inne i munnen och utanför. I många fall är nacke och hals inblandat och då behandlas även dessa partier. Massagedelen av behandlingen brukar uppskattas då käke, kindben och vissa delar av huvudet sällan masseras i en vanlig massage.

Båda behandlingarna är effektiva men när jag själv får välja, kombinerar jag ofta dessa två behandlingsmetoder, den kinesiologiska och den cranosakrala, för att uppnå bäst resultat.

Det är alltid bäst att fråga kroppen!
Den vet vad den vill ha.